Skip to main content

Flexado als kennispartner

Flexado kan als kennispartner een adviserende en meedenkende rol innemen.

Plan een adviesgesprek

De vier pijlers van kennispartnerschap

1. Juridisch

Doordat Flexado met raad en daad wordt bijgestaan door Legal8, door de korte lijnen met meer dan 4.000 business centers wereldwijd en door het intensieve contact met verschillende Kamers van Koophandel zijn wij altijd op de hoogte van de actuele (inter)nationale wetgeving.

Belangrijke vraagstukken uit deze pijler zijn onder andere:

 • Waar moet een inschrijfadres aan voldoen?
 • Welke gegevens en documenten moet ik van mijn klanten opvragen?
 • Hoe (lang) mag ik deze gegevens bewaren?
 • Op welke gronden mag ik een klant weigeren of de overeenkomst beëindigen?
 • Is de WWFT/AML in strijd met de AVG?
 • Hoe past een samenwerking met brokers binnen de richtlijnen van de WTT?

2. Technologisch

Door 13+ jaar ervaring te combineren met de recente ontwikkelingen op technologisch gebied en door samenwerkingen aan te gaan met vooraanstaande partners uit verschillende branches heeft Flexado het volledige proces van de aanvraag tot de overeenkomst kunnen automatiseren.

Rome is echter ook niet in één dag gebouwd. We weten hoe lastig het kan zijn om een goed (geautomatiseerd) verificatie proces neer te zetten dat moet voldoen aan de steeds veranderende wetgeving. We denken daarom graag met je mee en gaan in gesprek om te kijken hoe je het proces zo goed mogelijk kunt inrichten. Zo kunnen ook jullie, vriendelijk, eenvoudig en veilig ondernemen.

3. Communicatief

Om Einstein nog maar eens aan te halen: “If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough.” De (inter)nationale anti-witwas wetgeving kan een behoorlijk onoverzichtelijke verzameling van juridische termen en richtlijnen zijn. Je kunt jezelf en je klanten al snel verliezen in de kleine lettertjes. Dat moeten we voorkomen.

De vraag is: Hoe maak je het proces zo vriendelijk en eenvoudig mogelijk? En hoe communiceer je dit richting je potentiële klanten?

Doordat Flexado al meer dan 13 jaar gespecialiseerd is in virtuele kantoren hebben we de compliance wetgeving volledig uit kunnen kristalliseren.

De belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

 • Cliëntonderzoek
 • Meldingsplicht
 • Interne procedures en controles
 • Bewaarplicht
 • Sancties

Wil je weten hoe jij je compliance verplichtingen helder en eenvoudig richting je klanten communiceert? Word kennispartner.

4. Implementatie

Wil je meer weten over hoe je alle bovenstaande punten en alle bijkomende randvoorwaarden succesvol in je bedrijfsvoering kunt implementeren? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismakingsgesprek.

Heb je vragen over onze diensten, prijzen
of beschikbaarheid? Neem gerust contact met ons op.

Vind belangrijke artikelen en
antwoord op veelgestelde vragen.

Meest gestelde vragen

Voor welke periode verbind ik me aan Flexado?

Een overeenkomst met Flexado is voor onbepaalde tijd met een minimale looptijd van 6 maanden. Zo kunnen wij onze klanten zekerheid bieden voor hun bedrijfsvoering.

Wat is de inkomstenverdeling tussen Flexado en mij?

Als partner van Flexado ontvang je inkomsten:

 • Vergaderruimte 70%.
 • Werkplekken en dagkantoren 70%.
 • Virtueel kantoor 50%.
 • Vaste kantoorruimte: 90% over het eerste jaar.

Hoe vaak word ik uitbetaald?

In je eigen MyFlexado portal heb je een overzicht van de klanten die ingeschreven staan op jouw locatie. Maandelijks betaalt Flexado automatisch het door jou te ontvangen commissie bedrag. Je hoeft daarvoor geen factuur meer te sturen.

Kan ik meerdere locaties aanmelden?

In de portal kun je meerdere locaties toevoegen.

Hoe ontvang ik een aanmelding van een nieuwe klant?

Zodra wij een aanmelding ontvangen voor jouw locatie zullen wij je hiervan per e-mail op de hoogte brengen. In deze e-mail ontvang je alle noodzakelijke informatie. Bij een virtueel kantoor kun je denken aan een bedrijfsnaam, contactpersoon, startdatum en een postinstructie.

Kan ik Flexado volledig mijn virtuele klanten laten beheren?

Het is mogelijk om al je virtuele klanten onder te brengen bij Flexado. Wij faciliteren het hele proces, het enige wat jij nog hoeft te doen is het verwerken van de post.

Kan ik klanten of bedrijven weigeren?

Je mag altijd zelf bepalen of je een klant accepteert of niet.
Ook gedurende de periode dat iemand klant is, kun je ervoor kiezen om de klant te weigeren.